På väg mot en ny framtid

25 maj 2020
Mikael Barani

Det är när vi som minst anar det som de stora förändringarna brukar dyka upp. Eller är din erfarenhet en annan?
Ofta så lunkar vardagen på som vanligt, man sitter på nätet och letar efter var man kan hitta en värmepump i Stockholm. Några dagar senare är man glad att man tog sig tiden till detta, då saker och ting plötsligt har ställts på sin ände.

Detta är nog mångas uppfattning av den senaste tidens utveckling i världen. När det så kallade ”coronaviruset” snabbt spred sig över världen hade nog inte någon av oss räknat med att saker och ting skulle förändras så som de gjorde. Plötsligt är vi påväg in i en ny era som har fört med sig mycket lidande men också många möjligheter. 
Se bara på alla som arbetar hemifrån nuförtiden. Nyligen utannonserade även stora företag som Twitter att deras anställda kan arbeta från sina hem, även efter virusets utbrott. Kommer framtidens IT-företag att vara lika decentraliserade som internet självt? Det kommer såklart att spara in en hel del pengar när man inte längre behöver hyra eller köpa enorma kontorsbyggnader.

Samtidigt så är det mycket som även i fortsättningen kommer att vara sig likt. Till exempel behovet av den där värmepumpen som vi kollade på för några månader sedan. För även om vi sakta rör oss mot nya tider så kommer vi fortfarande att ha kvar våra behov av värme, mat och tak över huvudet.
I dessa nya tider kommer det dock garanterat att även dyka upp nya möjligheter. Förutsatt att fler av oss kommer att arbeta hemifrån kommer många att vilja optimera sin tillvaro därhemma på ”kontoret”. Här kommer garanterat en ny marknad att växa fram och den driftige har såklart sedan länge insett detta.

Med andra ord kan man välja att se på denna tid som något av en förbannelse – eller så kan man se på den som en tid av nya möjligheter.

Fler nyheter