Bli rik på att blogga

Man kan faktiskt bli riktigt rik och berömd på att skriva. Inte bara som författare till en riktig bladvändare, manusskribent till en storslagen Hollywood-rulle eller som politisk kommentator på Dagens Nyheter. Du kan göra dig ett namn och tjäna mycket pengar på att blogga. Det vill säga, skriva om vad du vill och vad du känner för och att det i sig är tillräckligt attraktivt för att locka läsare och kanske sponsorer. Det krävs såklart en viss talang och det är inte alla bloggare som lyckas slå igenom. Många försöker, men det finns faktiskt en del som inte bara livnär sig på bloggande utan faktiskt tjänar stora pengar.

 

Hoppade av gymnasiet

En som tjänar just stora pengar på bloggande är Alexandra ”Kissie” Nilsson. Hon är 28 år gammal och har bloggat i omkring tio år. Hon hoppade till och med av gymnasiet enbart för att satsa på bloggandet. Hur många tror ni stöttade henne i det? Hur många tror ni sade att hon var galen och kastade bort sin framtid? Hur hade du reagerat om din kompis, ditt syskon eller ditt barn bestämt sig för att göra samma sak? Troligtvis hade du varit ganska skeptisk. Men det gick faktiskt rätt bra för Kissie.

 

 

En halv miljon läsare

År 2009 hade Kissie över en halv miljon läsare i veckan. En halv miljon i veckan! Kissie är dock förstås inte ensam om att blogga, och bloggar kan se otroligt olika ut. Medan Kissie fokuserar mycket på mode och sitt privata liv med fest och vänner, fokuserar exempelvis bloggen hogelidbrodyr på blandade nyheter inom sådant som kultur, politik, resor, livsstil och hälsa, sport, motor och teknik. Man bör dock alltid komma ihåg att bloggar är personliga skapelser, och det är inte fel att faktakolla sådant som uppges på bloggar och inte ta allting för sanning med en gång.