Bra hudvård börjar med rutiner och kvalitativa produkter

09 april 2021
Cecilia Olsson

En god hudvårdsrutin kan vara avgörande för hur man känner sig och framförallt för hur ens hy mår. En välmående hud strålar och gör att man behöver färre sminkprodukter. Det är helt enkelt en bättre investering att lägga pengar på välgörande hudvård istället för att köpa massor av olika sminkprodukter för att dölja ojämnheter och dålig hy. Hudvård är väldigt individuellt eftersom hyn kan se väldigt olika ut och framförallt reagera olika på de produkter som finns, men det finns några grundläggande saker som alla bör testa. 

Rengöring och återfuktning är A och O för en välmående hy

Först och främst bör man skaffa en rengöringsprodukt till ansiktet som är anpassad efter den hudtyp man har. Använder man mycket smink på ögon och läppar så är det även bra att komplettera med en produkt som är ämnad för rengöring av de områdena (det kan vara viktigt eftersom läppar och huden runt ögonen är betydligt känsligare än övriga huden i ansiktet). 

För att säkerställa att man fått bort alla orenheter så kan man använda ett ansiktsvatten som man baddar i ansiktet med hjälp av en bomullsrondell eller dylikt. Efter rengöring så är det väldigt viktigt att återfukta huden, använd en ögonkräm till området runt ögonen, smörj läpparna med ett läppbalsam och applicera en återfuktande crème anpassad efter hudtyp. Det är bra att använda en dagcrème på morgonen och en nattcrème på kvällen.

Investera i produkter som fungerar  

Förutom att skapa en god rutin som känns hållbar så är det såklart även viktigt att den består av bra produkter. Hos Sephora hittar man mängder av produkter som kan ligga till grund för riktigt bra hudvård. Man hittar allt från rengöringsprodukter, ansiktsvatten och crèmer till serum och ansiktsmasker som tillför det lilla extra vid behov. I Sephoras sortiment blandas välkända märken med mer sällsynta produkter, samtliga av hög kvalitet. 

Fler nyheter