Brandtätning kan rädda liv

31 juli 2021
william eriksson

En del saker har vi människor inte mycket att sätta oss emot. Vi kan inte göra något åt det som händer, som med en brand. I dagens läge använder vi oss av mycket tekniska saker. Alla dessa kan riskera att börja brinna. Även om det är en liten risk, så finns alltid risken där. Man har hört flera gånger att telefonen inte ska laddas på natten. Datorn ska vara utdragen, helst ska allt vara det. Men handen på hjärtat, hur många kopplar ur hela sitt hem varenda natt? 

Det finns säkert någon, men de flesta gör nog inte det. Det har ju inte hänt något och det är ju ovanligt, tills det händer. Istället kan man göra en brandtätning. Så om något skulle hända får man mer tid på sig. Man kan klara sig, alla kan klara sig. Det kan till och med finnas tid över till att kunna rädda huset. Med hjälp av brandkåren då. 

 

 

Hur agerar man vid brand?

Det är viktigt att påminna sig själv om hur man ska agera vid brand. När och om det händer så tänker man inte alltid klart. Men har man något intranät blir det bättre. Det viktigaste är att alla levande kommer ut. För att ge en lite mer tid att spela med bör man ha skydd som brandsläckare, brandfilt och såklart brandlarm som testas. Dessa ska vara i varenda rum. 

Utöver det bör man även ha ett skydd om brandtätning. Det kan man skaffa hos https://sewatek.se/. Brandtätningar hjälper till att stoppa branden. Det gör den genom att den isolerar i väggen så röken och branden har det svårare att ta sig förbi. Att ha ett gott skydd mot branden är något för alla. I de nya moderna husen har de flesta redan det. Men i ett äldre hus kan det behövas ses över.

Fler nyheter