Drakar är klassiska leksaker som ger barnet motion och frisk luft

12 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att leka utomhus är något som är väldigt nyttigt för barn och många föräldrar kämpar för att få barnet att slita sig från mobiltelefonen eller datorn för att istället gå ut och få i sig frisk luft. Med roliga leksaker och redskap så kan man öka chanserna att barnet faktiskt tar sig ut varje dag efter skolan. En riktig klassiker när det handlar om utomhus leksaker är drakar. De är vackra, gör att barnet får motion och finns i många olika modeller. 

Skapa härliga barndomsminnen med drakar

Många kan nog minnas ögonblick i barndomen då man sprungit runt på en öppen yta och försökt få en drake att lyfta. Även om det förmodligen var lite frustrerande om draken inte ville flyga så är det sannolikt ändå ett kärt minne med skratt och solsken. Det är ofta en utmaning att få draken att lyfta, men när den väl gör det så är det något speciellt med att blicka upp mot den där den flyger och känna i sin hand hur den drar i vinden.

Leksaker

Drakar för olika ändamål

Så det kan kanske vara en drake som får barnet att slita sig från skärmen och ta sig ut för att få massor av frisk luft och bra motion. Det finns som sagt flera olika modeller som kan passa beroende på vad man vill uppnå. Finns det en önskan om att ha bra konstroll på draken så kan en drake med flera linor vara rätt val. Med en sådan kan barnet uppleva vindens energi och hur vindriktningen påverkar drakens flygresa. Eller så kanske man hellre vill ha en fin drake med lång svans som är härlig att se på när den svävar runt i luften.

Hos Lekakademin har de flera olika drakar i sitt sortiment. Där finns delta drakar, box drakar, drakar med mer är en lina, styrbara flygdrakar, foil drakar utan stavar och flygdrakar med väldigt långa svansar.

Fler nyheter