Hur man fäller ett träd på ett säkert och effektivt sätt

29 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

Tänk på säkerheten

När du behöver fälla ett träd är det viktigt att göra det på ett säkert och effektivt sätt. Om du inte vet hur du ska göra det på rätt sätt kan det sluta med att du skadar dig själv eller skadar din egendom. I det här blogginlägget kommer vi att lära dig hur du fäller ett träd på ett säkert och effektivt sätt. Vi kommer att gå igenom grunderna för trädfällning i Lund, samt några tips och tricks som kommer att göra processen enklare för dig. Så om du är redo att lära dig, läs vidare!

image

Planera vilket håll trädet ska falla

Först måste du bedöma trädet. Du måste bestämma i vilken riktning du vill att trädet ska falla och om det finns några hinder på vägen. När du har gjort det kan du börja hugga. Börja med att göra en skåra i trädstammen, ungefär en tredjedel av vägen. Detta blir din övre skärning. Gör sedan ett nedre snitt ungefär halvvägs upp i trädet. Trädet bör nu vara redo att falla.

Nu är det dags att faktiskt fälla trädet. Först måste du binda ett rep runt trädstammen. Se till att repet är tillräckligt långt och att det är knutet tillräckligt hårt så att när trädet faller kommer den inte att träffa något. När trädet är säkert kan du börja skära igenom stammen. Det är viktigt att klippa långsamt och jämnt så att trädet faller rakt ner.

När trädet har fallit kan du börja ta bort grenarna. Börja i toppen av trädet och arbeta dig neråt. Använd en såg för att kapa genom grenarna. Var försiktig så att du inte skadar trädstammen när du gör detta.

Och så är det klart! Du har nu lärt dig hur man fäller ett träd på ett säkert och effektivt sätt. Kom bara ihåg att ta god tid på dig, vara försiktig och följa de här stegen, så kommer du att klara dig bra. Tack för att du läste!

Fler nyheter