Låsjour med låssmed

21 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Troligen och sannerligen tänker inte en enda människa att utekvällen kommer att sluta med utelåsning. Det beror på att man inte sett statistiken. När man hör låssmedens telefon gå varm och folk är ledsna och inte kan komma in där hemma förstår man bättre. Det är lätt att tappa bort en nyckel.

För många är en liten krogrunda ett sätt att koppla av efter att veckans arbetstimmar är gjorda. Man stämmer möte med någon god vän eller rentav flera vänner. Lyssnar på musik kanske, eller dansar till den. Äter något gott och dricker därtill. Plötsligt står klockan på Sent och det är dags att gå hem och sova.

 

Lättappade nycklar är standard

Att din hemnyckel försvunnit behöver inte nödvändigtvis betyda att någon med onda avsikter stulit den. Den kan har slunkit ur fickan eller väskan precis varsomhelst under kvällen. Har alkohol varit inblandad vet man inte alltid precis var man varit.

Den sorgliga sanningen är att borttappade nycklar sällan hittar hem igen. Många får bo i fosterhem hos Farbror Blå resten av livet. Att leta sig fram genom innerstan är knappast värt besväret och nästan alltid lönlöst. Vad gör man? En mobil och ett inlagt journummer till en låssmed gör stor skillnad nu.

 

 

Få hjälp här och nu av låssmed

Den ljumma eller iskalla natten blir på en gång mycket mera vänlig när du fått kontakt med en låssmed. De vet hur det är och de har hjälpt många andra. Man tar ett djupt andetag och väntar en stund och sedan dyker en hjälpsam och vänlig person upp.

Räkna med att du behöver legitimera dig. Du vill väl inte att en låssmed ska byta lås på ditt hem för att någon okänd person påstår sig vara du och vill komma in? Sedan är du säker. Din nyfunna bästa kompis fixar ditt lås och du är äntligen hemma.

Fler nyheter