Med LED växtbelysning får växterna goda förutsättningar

31 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Med växtbelysning så är det möjligt att odla välmående växter i sitt hem året om. Tack vare växtbelysning är det inte enbart under de soliga månaderna på året som växterna kan frodas och de behöver inte heller stå placerade i fönster. Växtbelysningen ser till att växterna får det ljus som de behöver oavsett var de står, vilket innebär att de kan placeras lång in i ett rum eller till och med i källaren.

Växtbelysning är bra vid förkultivering av växter

Det är till exempel perfekt att använda växtbelysning när det finns en önskan att förkultivera växter för att sedan kunna placera dem utomhus så fort vädret tillåter. Det gör att växterna får goda förutsättningar redan från första skotten att växa sig starka. Börja med att så fröna i såjord, se till att jorden håller sig fuktig och placera dem i rumstemperatur med plastlock/plastfolie över sig (lufta om kondens bildas). När första skotten syns så är det viktigt att placera sådden ljust, här kommer växtbelysningen in. 

LED VÄXTBELYSNING

Det är smart att välja LED växtbelysning

Eftersom växterna behöver ljus i stort sett hela tiden så kan det vara klokt att välja lampor som inte drar onödigt mycket energi. Det gör att LED växtbelysning är ett väldigt bra val som gör att man kan hålla energiförbrukningen på en bra nivå samtidigt som växterna kan må bra. Ytterligare en fördel med att välja LED är att en ”vanlig” lampa alstrar mer värme som kan leda till värmeskador på växterna om de hamnar för nära belysningen, vilket det inte finns risk för om man använder högkvalitativa LED lampor istället. 

Olika sorters LED växtbelysning i en och samma butik

Hos LEDMegaStore finns ett bra utbud av LED växtbelysning i olika former, storlekar och styrkor. Lamporna är av hög kvalitet och har förmånliga priser. På https://ledmegastore.se/19240-led-vaxtbelysning finns hela LEDMegaStores utbud av LED växtbelysning som kan få växterna att frodas. 

Fler nyheter