Odla dina saker i odlingsram

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Våren, då allt får liv igen. Träden blommar, gräset växer, blommorna börjar slå knopp. Man blir så glad när man ser de första små blommorna komma upp. En glädje att snart är den här, sommaren. 

På våren händer det inte bara mycket utomhus, även inomhus. Det är då man börjar förstå gränserna man ska odla för den säsongen. Låter dem växa på sig och bli redo för livet utomhus. För att sedan kunna ge mat på bordet. 

Att kunna gå ut och plocka det man ska äta till middag är en fantastisk känsla. Från jord till bord som de säger. För att göra det enklare och ha det mer organiserat bland allt man odlar kan man ha en odlingsram. 

Odlingsram går att köpa i olika storlekar. Man kan i stort sett odla allt man vill i dem. Är man påhittig kan man även sätta upp så det blir växthuseffekt över den. Njut och se dina grönsaker växa tills de är redo för tallriken. 

 

 

Givande för hela familjen 

Djur, natur och att få se var maten kommer ifrån. Det är något alla förtjänar att uppleva. Ett harmoniskt liv där man tar hand om dem från att de är små knoppar, till det är mat. Ogräs som försöker tränga sig igenom får man snabbt plocka bort. Innan det blir för torrt får man ge det vatten, behövs extra näring får man ta gödsel. 

Detta är något ni kan göra gemensamt som familj. Tänk vad fint, barnen springer ut och plockar upp potatis och morötter till dagens middag. 

Det är ett bra liv att leva. Är du osäker på om du har gröna fingrar? Tveka inte så mycket. Köp odlingsramar och testa dig fram. Det finns massor med information att få om du söker på det. Ju mer du håller på, desto mer lär du dig. 

Fler nyheter