Proffs på bergsprängning i Stockholm

15 juni 2021
jonas olsson

Visst är det ganska härligt att åka tåg? Ofta är det en ganska bra luft, det går snabbt och man hinner så mycket. Man ser både städer men framförallt mycket natur. Det är häftigt hur man emellanåt kan åka genom tunnlar i berg. Undrar hur det hade varit utan bergsprängare, hade då tågen kunnat gå som de gör?

Hade man fått se världen som en orörd plats hade man inte alls känt igen den. Inga hus, byggnader, pooler, vägar, ja allt. Hur många plana marker hade det varit tro? Antagligen inte många alls. Stora delar av Sverige har man gjort bergsprängning i för att få en plan mark som är funktionell att både köra och ha byggnader på. 

För att förklara det lite bättre; en berg- och dalbana, exakt så hade det varit om det inte var för bergsprängare. Bergsprängning används verkligen överallt. Där det stora shoppingcentret står med dess stora parkering, ja även där har man gjort sprängningar innan det började byggas. 

 

Stor säkerhet

När man utför bergsprängning så gör man det med stor försiktighet. Det krävs kunnig och utbildad personal på det de gör. Det blir en explosion man gör i berget för att få bort det. Det blir kanske inte som man tänker sig, att stenen flyger åt alla håll och kanter. Detta då man lägger ett stort täcke över som håller allt på plats. 

Trots det kan man känna vibrationerna i marken och byggnader i närheten kan ta skada. Av denna anledningen behöver man proffsig personal. Vill man göra bergsprängning i Stockholm då finns det bra företag som kan göra det, till exempel http://gnestabergbyggare.se/. De gör ett säkert jobb och har koll på allt som krävs. De planerar sprängningen in i minsta detalj. De sätter även ut varningar och band så ingen ska riskera att komma i fara. 

Fler nyheter