Sirona – vad är det egentligen för något?

16 mars 2022
Lily Hansen

Det är sällan som man inte kan använda nätet för att söka upp ett fenomens definition. Men när det gäller det som kallas för “sirona” är det snubblande nära den faktiska verkligheten. Baserat på sökningarna får man väldigt olika förslag på vad Sirona egentligen kan tänkas vara. Efter att ha letat runt en del framstår det trots allt som att det är namnet på ett företag som inriktat sig på medicinteknik. Det verkar troligare än barnvagnsannonserna som också visas i sökresultatet.

I slutändan verkar det som att det ändå går att konstatera att Sirona har sin kunskap och sin affärdsidé inom tänder. Närmare bestämt tandvårdsprodukter. Och det i sig innebär att Sirona har en bred marknad att förhålla sig till. Inte bara till tandläkare, utan även till kliniker som sysslar med protetik eller säljer implantat till sina kunder. Det måste ju faktiskt inte vara så att alla som jobbar med tänder tvunget måste vara tandläkare. Tänder attraherar fler yrken.

 

sirona

 

Tandvårdsprodukter till salu

Sironas fullständiga företagsnamn är egentligen Dentsply Sirona. Mycket kan sägas om denna verksamhet, och mycket av det är väldigt intressant. Som till exempel att kontoret är baserat i Charlotte som ligger i North Carolina. Det är också värt att veta att de har ytterligare ett huvudkontor på en annan plats i USA: York i Pennsylvania. Men vad i allsin dagar har detta egentligen att göra med svenska kunder som vill köpa tandvårdsprodukter?

Ganska mycket faktiskt. I synnerhet eftersom Dentsply Sirona även har en bas här i Sverige. I Mölndal, närmare bestämt. Sironas tandvårdsprodukter finns med andra ord tillgängliga även här i ditt land utan att de måste skeppas över hela Atlanten och vara föremål för massa miljöovänliga utsläpp. Det är en väldig tur att Sirona finns även i Sverige. Det är inte som att det inte finns en marknad för tandvårdsprodukter här i Skandinavien.

Fler nyheter