Släpp in naturen med dubbel altandörr

29 april 2021
jonas olsson

Solen skiner och det är precis så där lagom ljummet ute. Fåglarna kvittrar och du hör hur vinden susar bland trädens kronor. Samtidigt ligger du bekvämt i soffan och tittar ut genom dina dubbla altandörrar.

Dubbla altandörrar är ett underbart sätt att sudda ut gränsen mellan inne och ute. Ljusinsläppet är också betydligt mer generöst vilket ger rummet extra rymd. Vintertid kan du njuta av att se snön falla samtidigt som du har det varmt och skönt inne.

En altandörr dubbel går att välja i många olika utförande och stilar. Hos vissa leverantörer kan du även beställa dina egna mått. På så sätt kan du få en dörr som passar dina behov istället för att anpassa dig efter dörren.

 

Olika stilar på dubbla altandörrar

En altandörr som har dubbla öppningar kan vara i helglas eller med trädetaljer. Det innebär att du kan välja en dubbel altandörr även om du vill ha delvis insynsskyddat. Beroende på stil kan du hitta allt från sirliga romantiska dörrar till strama som passar mot moderna bostäder.

Vill du göra din dörr mer personlig kan du även välja olika handtag och i olika färger. Material är vanligen antingen trä eller aluminium. Så du kan hitta det material som passar dina behov bäst. Vackra dubbeldörrar i trä passar perfekt ihop med trähus av traditionell karaktär.

 

 

Mer än bara ljusinsläpp

Fördelen är inte bara att du suddar ut gränsen mellan inne och ute. Har du utgång till altan blir det genast lättare att bära saker in och ut. Dessutom kan det vara praktiskt för tillgängligheten. Det är lättare att ta sig genom dubbla altandörrar med rullstol eller rullator.

Har du inte plats för ett uterum kan dubbla altandörrar kombineras med större fönster. På så sätt kan du förvandla ett rum till nästan ett uterum. Ska du byta altandörr är dubbeldörr värt att överväga.

Fler nyheter