Tredjepartslogistik frigör tid att utveckla din verksamhet

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

Det går inte att göra allting ensam. Det är att begära för mycket av sig själv. Särskilt om du driver ett eget företag inriktat på försäljning eller transporter av varor. Du lär ofrånkomligen ha väldigt mycket att göra med olika typer av produkter om så är fallet. De måste förvaras någonstans, och någon måste transportera dem till de kunder som har beställt varorna. Men var ska de förvaras? Och vem ska transportera dem? Det är frågor som gäckar många företag.

Lösningen stavas tredjepartslogistik. Ofta förkortat “3PL”. Så, vad är då tredjepartslogistik? Inte är det någonting som det inte låter som i alla fall. Tvärtom, faktiskt. Tredjepartslogistik är kort sagt en tredje part som hjälper dig att lösa logistiken. De kan erbjuda dig flexibla lagerlösningar så att du inte behöver oroa dig över att dina varor och produkter inte har någonstans att förvaras. Det är en stor lättnad för många verksamheter.

 

tredjepartslogistik

 

Från lager till transport

Det som är bra med tredjepartslogistik är att det i regel även ingår mer än bara förvaring och logistik. Många 3PL-företag kan även hjälpa dig med själva transporterna av det som ska till och från lagret. Det låter nästan för bra för att vara sant. Behovet av den här typen av tjänster är dock mycket stort, så det är inte så konstigt att tredjepartslogistik har blivit en så stor grej. Det avlastar mängder med företag som annars upplever en stor stress kopplat till logistik.

När en tredje part tar hand om logistiken kan du lägga energi och tid på annat. När den tredje parten dessutom även sköter packning, prepack, omlastning och transport får du helt plötsligt oceaner av tid att använda till att utveckla företaget. Efter de här orden är du sannolikt väldigt intresserad av att hitta en lösning till dig själv. Då kan du läsa mer här: https://www.hillmerslogistik.se/. 

Fler nyheter