Underhåll rören med spolning av avlopp i Brålanda

27 maj 2021
Lily Hansen

Problem med avloppet är något av det sista man vill ha. Det kan verkligen slå ut allt som har med vatten att göra. Eller ja, det går att använda, men vattnet kommer inte rinna undan. Inget direkt drömscenario för någon. Stopp i avloppet kan det bli även om man är försiktig, men det finns en del saker man kan göra för att förhoppningsvis undvika problem med avloppet. 

En del av sakerna du kan göra själv i hemmet är främst att inte spola ner fett. Har du stekt med smör eller olja, ta först papper och torka av det. Efter det diskar du det, fett är nämligen ofta boven till ett stopp. Att rensa avloppet i duschen för att få bort överflödigt med hår är en sak. Sedan mår även avloppet bra om man spolar ner en del varmvatten då och då. Det fett som då är där kan man få undan. 

 

När är det ett problem?

Det är inte alltid man märker när det börjar bli ett problem med avloppet. En tydlig sak man kan kolla efter är hur vattnet rinner undan. Rinner det undan långsamt? Eller går det snabbt? Går det långsamt kan man börja misstänka något. Det kan även komma tillbaka som små bubblor, samt att man kan känna en dålig lukt från avloppet.

En annan sak man kan göra är att utföra en spolning avlopp i Brålanda. Denna görs med hjälp av en spolbil. Det är bra för både rör och stammar att göra det regelbundet. Med en spolning håller man dem i bästa skick och ser till att de hålls fria från för mycket skit. 

Spolningen är ett av de mest effektiva sätten för att få bort fett och annat. Den löser stopp, tar bort fett och avlagringar. Man använder sig av ett högtrycksaggregat och vanligt vatten.

Fler nyheter