Undvik belastningsskador med hjälp av kontorsstol från Herman Miller

12 april 2021
Cecilia Olsson

För den som har ett stillasittande arbete är det väldigt viktigt att skapa en ergonomisk och dynamisk arbetsplats. Något av det viktigaste för att kunna lyckas med det är att investera i en riktigt bra kontorsstol som erbjuder variation och såklart en bekväm sittplats. Orsaken till att det är så viktigt att sitta bra under arbetsdagen är för att det annars kan leda till besvär och skador i rygg, nacke, skuldror, armar och så vidare.

Belastningsskador är väldigt vanliga vid datorarbete 

Människor som arbetar mycket vid datorer och har ett stillasittande jobb kan drabbas av så kallade belastningsskador. En belastningsskada är en medicinsk term på symtom som kommer från rörelseorganen, det vill säga muskler, senor, leder och ligament, och som är yrkesrelaterade. Problem eller skador i rygg och axlar är de allra vanligaste belastningsskadorna, men det finns även andra områden på kroppen som kan drabbas. Att känna smärta i nacke, höfter samt armbågar och handleder är också vanligt vid belastningsskador.

För att minska dessa allt för vanliga besvär bör man ägna sig åt fysisk aktivitet på fritiden samt se över så att man har en ergonomisk plats att arbeta från.

Kontorsstolar som gör skillnad

Herman Millers kontorsstolar inspirerar till rörelse och variation, de är den optimala sittlösningen för den dynamiska arbetsplatsen. Förutom att de erbjuder en ergonomisk sittplats så är Herman Miller stolarna dessutom framtagna med omtanke om miljön.

Vill man ta miljötänket ett steg längre och dessutom spara pengar på affären så kan man vända sig till Valueshop som erbjuder återanvända Herman Miller kontorsstolar till riktigt bra priser utan att man behöver göra avkall på kvaliteten. Alla delar testas noggrant så att stolen fortfarande fungerar precis som den ska, den enda skillnaden från en ny stol är eventuellt några skönhetsfel, men det är det väl värt för att spara på miljön och pengarna!?

Fler nyheter